Expositie: 'Dans!' In Huiskamerrestaurant Babylon 
verlengd tot 1 september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na corona en een reorganisatie is het centrum weer open voor het publiek. Het schilderscollectief rond het vroegere Vijverhof heeft zich laten inspireren door de Dans. Op de afbeelding ziet u het schilderij van Cornélie Metselaar. Het is getiteld ‘Gedicht’. Toen Cornélie‘s kleinkind Feline het kunstwerk zag, zei ze : ‘Met zo een mooie jurk draaien in de zee...’ Dit en nog veel meer is te zien op de expo Dans!

Deelnemers zijn Aagje Reijnders, Joop Speekenbrink, Cornélie Metselaar, Colette van der Bom, Annemieke Dister, Susan Kroonen Pecht, Rinus van der Schans, Willem van der Stokker en Phil Poffé.

Openingstijden: Do, Vrij en Zaterdag 13.00 – 17.00 uur.


Bijzonder brood, gebakken in Babylon

Via de Roset, het suffertje van Berg en Dal, zijn we begin vorig jaar te weten gekomen dat hier vlakbij, op een stukje landbouwgrond achter hotel Erica, een kringloop landbouw project gestart is: de Walboeren, een initiatief van 'de ploegdriever' (Zie site: https://www.ploegdriever.nl/waldboeren/ )

Wij zijn daar aan de slag gegaan als vrijwilliger: onkruid trekken, bomen en struiken planten. Toen ik begreep dat ze er ook Rode Emmer tarwe hadden gezaaid, en nog op zoek waren naar een bestemming voor dat graan, ben ik op Ineke Berenschot afgestapt die op dat moment wekelijks voor de mensen van de Voko, zoals wij dus, heerlijke broden bakte van Rode Emmer (van Doornik): of ze eventueel wilde gaan bakken met het meel van de Waldboeren om de hoek. Zij gaf echter toen te kennen binnenkort te stoppen met het bakken voor de Voko omdat haar boek over bakken met oude granen, " Oude granen, nieuw brood,' dan af was. (Zie recensie uit de correspondent van het boek van Ineke .
https://wiebaktmee.nl/cms/index.php/boeken/439-minder-kunstmest-en-pesticiden-meer-natuur-oude-granen-zijn-de-toekomst )

Ik ben toen bij haar in de leer gegaan en wij hebben haar bakkerijtje in augustus 2020 overgenomen. Sindsdien bakken ik en Veroniek elke maandag volgens de methode van Ineke (Zie: https://wiebaktmee.nl/cms/index.php/2016-01-16-16-57-00/414-waldboeren-eenkoorn-en-emmer-proefbakken ) vers brood van Rode Emmer van de Waldboeren en van Eenkoorn, uit een ander project van de Ploegdriever. Heerlijk brood waar je je goed bij voelt!

Groet,
Sander


Prijzen (zeer voordelig voor dit type brood):
- naturelbrood (1/2) 1,75
- naturelbolletje 0,40
- krenten/mueslibrood (1/2) 2,50
- krenten/mueslibolletje 0,50

 


 

Mijn naam is Marleen Brants. 

Ik ben magnetiseur/healer. Ik werk met gekanaliseerde energie, dat wil zeggen dat ik fungeer als doorgeefluik. Ik ontvang energie en geef die zonder overdracht door aan je lichaam waar nodig.

Het magnetiseren/healen is een gave die in de loop der jaren bij mij tot bloei is gekomen.

Ieder mens heeft een energieveld om zich heen, ook wel aura genoemd. Wanneer dit energieveld uit balans is, of verstoord, kan dat gezondheidsklachten veroorzaken. Bijvoorbeeld pijn in je lichaam, dat kunnen verschillende soorten pijn zijn. Of een gevoel van somberheid, verdriet etc.

De energie die je ontvangt wordt altijd via mijn handen overgebracht waardoor er opnieuw een energiestroom op gang kan komen.

De handen raken verschillende plaatsen van het lichaam, zoals hoofd,rug, buik, benen en voeten. Het kan ook zo zijn dat de hele behandeling alleen bij je hoofd of alleen bij je voeten noodzakelijk is, dat is iets wat op het moment zelf duidelijk wordt. Tijdens het werk kan ik via je lichaam voelen wat er in je leeft op dat moment. Dit bespreken we na afloop en dat zal je inzicht en bewustzijn geven.

Ieder ervaart een behandeling op zijn eigen manier, soms voel je niets bijzonders, of een heerlijke ontspanning. Maar je lichaam kan ook een koude of warme stroom ervaren, tintelingen en/of prikkelingen. Ook kunnen er emoties loskomen tijdens de behandeling.

Na afloop van de behandeling is er altijd ruimte voor een kort nagesprek.

Kosten:

Een behandeling van 20 tot 30 minuten kost € 35,00. Dit bedrag houd ik voorlopig bewust wat lager om het voor ieder toegankelijk te maken.

Neem een eigen handdoek mee waar je met je kleding aan op kunt liggen.

Voor afspraken mailen naar:

marleen.brants@hotmail.com

Ik kijk iedere dag op mijn mail, en reageer zo spoedig mogelijk.

Mocht je meer over mij willen lezen dan verwijs ik je naar mijn website waar ook mijn contactgegevens op te vinden zijn: http://www.volzinzijn.nl

Graag tot ziens!